Gisteren had ik al bedacht wat mijn ontbijt zou gaan worden van vandaag. Salade met linzen, rucola, walnoten en geitenkaas werd onze lunch. Altijd gezellig wanneer manlief vrij is, dan rommelen we ons heerlijk door de dag.
Mensen vinden het toch vaak wel een dingetje, vegetarisch eten, willen vaak wel graag wel minder vlees eten, maar vinden het moeilijk om dan te verzinnen wat ze dan zullen koken, of eten voor de lunch. Vandaag sprak ik nog iemand die bewuster wil gaan leven, minder vlees wil eten, maar het lastig vindt uit zijn werk snel een gezonde keuze te maken. Vaak werkt een weekplan heel goed, door al te verzinnen wat je de hele week gaat eten, maak je het je zelf makkelijker een goed uitgebalanceerd menu samen te stellen.
Ik hoop dat ik met mijn recepten het mensen makkelijker kan maken om inspiratie op te doen.
Mijn ontbijt: ik maakte een ‘mug’ van een banaan, 40 gram teff (AH) en een ei gepureerd, in een vuurvast schaaltje omgespoeld met water en daar het beslag in doen. Zet 11/2 minuut in een magnetron van 160 watt. Keer om op bordje.
Pureer 100 gram ontdooide blauwe bessen en giet over de mug en bestrooi met kokos
Ik dronk er (een sloot )koffie bij
Lunch: voor drie personen: 310 gram uitgelekte linzen, klein zakje rucola door elkaar husselen. Over drie diepe borden verdelen met 11/2 avocado in blokjes erover, 125 gram zachte geitenkaas, handje gehakte walnoten, gehalveerde tomaatjes. Dit met dressing van 3 el olijfolie extra vergine, 1 el frambozenazijn en 2 tl honing, peper en pietsje zout.
met vers geperste sinaasappelsap
Tussendoor: een cracker dik met pindakaas en tuinkers
Tussendoor: cappuccino met drie gedroogde vijgen
Avondeten: tagliatelle met roomsaus van 2 dl kookroom met 2 flinke tl zomertruffelpasta (sligro, 15 euro t potje) dit verwarmen met een kwart blokje kippenbouillon en bij binden met 2 tl aangelengde maizena. Dit met voor de mannen gegrilde kipfilet-plakken, en voor mij een half bakje gebakken in reepjes gesneden oesterzwammen.
Dit met verse salie in reepjes door de tagliatelle en 3/4 van de saus door gare pasta schepoen.
De rest van de saus over de kip en de oesterzwammen. Lekker met geraspte échte parmazaan en een salade. Hierbij dronken we twee glazen koude Touraine, we waren nu toch luxe bezig.
Tussendoor: koffie met een blokje chocolade (nu is het opperdepop) en een volkoren koekje
Tussendoor: twee glazen Touraine (drankorgel) met een stukje overgebleven kaas van de lunch van gisteren
Morgen kookt manlief, was mee boodschappen doen, maar ben toch nog benieuwd. Hij zegt dat t best moeilijk te maken is, ik en ook jullie zullen het zien morgen.