Courgettesoep met kruidenroomkaas en peperoncino-kruiden

Een fantastisch lekkere soep gegeten bij een vriendin van me. Deze soep is heerlijk als lunch met daarbij een krokant broodje met daarop kruidenroomkaas, gegrilde courgette, gegrilde rode puntpaprika en wat rucola.
Je hebt nodig voor 4 personen:
1 kilo courgettes
750 ml water
2 groentebouillontabletten
150 gram kruidenroomkaas (+150 gram voor de broodjes)
peperoncinokruiden (gemalen rode peper)

Voor de broodjes:
4 harde volkoren/ speltbroodjes
150 gram kruidenroomkaas
2 rode puntpaprika’s in repen
8 dunne plakken courgetteplakken
rucola

Bereiding soep: snijd de courgettes in blokjes, maar laat wat achter voor de garnering. Kook het water met de bouillonblokjes en courgettes 15 minuten. Voeg er de kruidenroomkaas aan toe, en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met de peperoncinokruiden.

Bereiding broodjes: grill de paprikarepen en courgetteplakken op een met olijfolie ingevette grill tot mooi bruin gestreept. Snijd de broodjes open en besmeer ze dik met de kruidenroomkaas. Verdeel er de gegrilde groenten over en beleg met wat rucola.
Serveer de broodjes bij de soep. Eet Smakelijk

Gekookt door  vriendin Petra Vriens

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.