Wij aten deze verse tomatensoep onder andere van kleine trostomaten en een halve koolrabi die ik nog had liggen.
Tevens stond er nog een schaaltje verse gekookte volkoren pasta die over was van gisteren. Bij mij gaat er nooit iets weg, en als het toch moet, dan met pijn in mijn hart.
Zo was er ook nog een half bakje fumet over van man’s verjaardag, wat in de vriezer is beland. We zijn eigenlijk helemaal niet zo van het varkensvlees, maar wegdoen kon ik het toch ook niet.
Door de soep is deze worst ook lekker, maar je kunt deze soep prima vega houden door de worst eruit te laten.
Heerlijk is deze verse tomatensoep met een stokbroodje en kruidenroomkaas
nodig voor vier personen:
3 el olijfolie
800 g kleine trostomaten in stukken
1 grote lepel tomatenpuree (Mutti)
1 rode ui gesnipperd
250 groenten naar keuze die je nog hebt liggen, voor mij was dat koolrabi
2 tenen knoflook gehakt
1/2 pakje tomatenfritto (à 330 ml)
2 tl oregano
2 dl kokend water (doordat de tomaatjes best heel veel vocht bevatten heb ik er minder vocht in gebruikt, doe er gerust meer in, maar dan pas achteraf, na het pureren)
1/2 kippenbouillontablet (voor 1 liter) of groenten-bouillontablet
op het laatst er nog door:
50 g verse (volkoren) tagliatelle in stukjes gesneden
75 g van worstje naar keuze in stukjes
bereiding: fruit de ui en knoflook in de olijfolie in een kleine braadpan gedurende vijf minuten op laag vuur. Voeg er dan groenten in kleine stukjes naar keuze bij en fruit deze nog vijf minuten mee.
Zet het vuur hoger en bak de tomatenstukjes even mee samen met de tomatenpuree en de oregano.
Doe er de tomatenfritto, de 2 dl kokend water, en het halve kippenbouillonblokje bij, en laat met deksel op de pan twintig minuten zachtjes koken.
Pureer na de kooktijd in de blender en doe daarna weer terug in de pan. Voeg er de fijngesneden pasta en worst bij en warm nog even mee.
Serveer met stokbrood en kruidenroomkaas