Salade Nicoise

Soms dan heb je van die recepten die je gewoon vergeet, totdat je ze ergens tegenkomt in een blad ofzo. Ik ging door mijn foto’s heen van lang geleden, en kreeg zo’n oh-ja-momentje. Zo lekker deze Nicoise salade, en supergezond. De griep is tot nu toe uit mijn buurt gebleven, met een beetje hulp van de nodige vitamines. De sinaasappels zijn hier niet aan te slepen. Manlief is namelijk wel gesnapt.

Lunch: salade Nicoise, met per persoon: 150 gram knapperig gekookte sperzieboontjes, 1/2 blikje tonijn op olie uitgelekt, handje snacktomaatjes, 1/4 komkommer in stukjes, 2 bosuitjes in ringetjes, 6 olijven in tweeën, 1 eitje 6 minuten gekookt, en 3 ansjovisjes
dressing: 2 el olijfolie extra vergine, 1/4 el rode wijnazijn, 1 tl honing, peper en zout.

Lekker met een hard broodje

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.