Pizza van bladerdeeg, romige witte koolsalade, tonijn en groene mosterd-dressing

Dit bijzonder lekkere gerechtje heeft manlief gekookt aan de hand van een recept van ‘Impress your friends’ van 24-kitchen, met Angelique Schmeitz. Deze meesterkok maakt zulke geweldige gerechten. Deze pizette met witte koolsalade, tonijn en dille-vinaigrette is een heerlijk, en een niet te moeilijk te maken voorgerecht. Ik heb bij de vinaigrette een limoen minder gebruikt het werd anders te zuur. Ook het sap van een hele limoen kan teveel zijn. ik zou zeggen, probeer het zelf maar eens uit. Mijns inziens kun je in plaats van tonijn ook in de oven gedroogde serranoham op de salade leggen, laat dan de groene mosterd achterwege en doe daarvoor in de plaats 2 el gepureerde zoete aardappel.
Impress your friends !!
Het voorgerecht is voor vier personen:

witte koolsalade:
250 gram witte kool zonder nerf
50 ml witte wijnazijn
1 teentje knoflook
5 takjes munt
zeezout
witte peper
korianderzaad uit de molen
50 ml olijfolie
75 ml zure room
25 ml karnemelk
1/2 geklutst ei

pizette:
2 á 3 plakjes bladerdeeg
1 el bloem
1  ei

sap van 1/2 tot 1  limoen
1 el groene kruidenmosterd
100 ml olijfolie
1/2 el gembersiroop
4 takjes dille

opmaak bord:
300 g verse tonijn (yellowfin of albacore)
1 kropje little gem

extra nodig:
brede ringvorm ca 10 cm doorsnee
staafmixer

Bereiding:
witte koolsalade:
Schaaf de kool op de rauwkostschaaf of mandoline boven een brede schaal in dunne repen. Besprenkel de kool met de witte wijnazijn. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de kool. Kneus de munt met je hand en meng door de kool. bestrooi met een beetje zeezout, witte peper en koriander uit de molen. Verwarm olijfolie tot warm (circa 50 ºC), schenk over de kool en meng alles goed door elkaar. Laat minstens 15 minuten marineren. Knijp daarna het vocht uit de kool. Verwijder de munt. Bewaar de kool in de koelkast voor de eindbereiding.

pizette:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestuif het aanrecht licht met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een zeer dunne plak. (). Bestuif licht met bloem. Dek af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten. Steek er een cirkels uit van 10 centimeter doorsnede (weggesneden deeg weer bij elkaar voegen en uitrollen)  Bestrijk licht met losgeklopt ei en prik in met een vork (voor inprikken omdat anders de gaatjes weer vollopen met ei. Bak de pizette in de oven in circa 10 minuten krokant.

Dille-vinaigrette:
Neem een smalle hoge (maat)beker waarin een staafmixer past. Knijp het sap uit de limoen in de maatbeker. Voeg de kruidenmosterd, zeezout, gembersiroop en olijfolie toe. Mix met de staafmixer op hoge snelheid tot de vinaigrette gebonden is.

tonijn:
Snijd de tonijn in flinterdunne plakken.

’s avonds afmaken:
witte kool
Klop de zure room met karnemelk en het ei in een brede pan door elkaar. Knijp de witte kool uit en roer door het zure room mengsel. Verwarm op laag vuur tot het dikker wordt dit duurt circa 2 minuten.

opmaak bord:
Leg de pizette in het midden van het bord, verdeel er een laagje warme witte kool over en bedek met plakken tonijn. Pluk en snijd de dille fijn en roer door de vinaigrette. Lepel royaal vinaigrette over de tonijn. Snijd de little gem in smalle repen en strooi over de tonijn

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.