Burrata met hartige salsa

Burrata met hartige salsa

Deze dip van burrata met hartige salsa is erg lekker en fris als voorgerecht of als borrelhapje op warme dagen. Ook als lunchgerecht geschikt
Ik vond deze salsa in mijn oude knipsels, weet ook niet meer goed de oorsprong er van. Wel dat het heel lekker is en snel te maken.
De salsa bestaat uit onder andere kappertjes, geroosterde pijnboompitten en rozijntjes.
Gele rozijnen zou mooier gestaan hebben, maar ik had alleen maar bruine, maar de smaak was er niet minder om.
Erbij serveerde ik sneetjes desem stokbrood die ik licht roosterde en in kwastte met wat olijfolie extra vergine. Daarna wreef ik de sneetjes in met een half teentje knoflook.
De hoeveelheden kun je rustig een beetje uit de losse pols doen.
Je hebt nodig voor twee personen:

250 g snacktomaatjes door gesneden
1 teen knoflook in dunne plakjes
4 el olijfolie extra vergine
30 g (gele) rozijnen
peper en zout
1 el kappertjes
1 el geroosterde pijnboompitten
1 el rode wijnazijn
1 grote bol burrata
2 el gehakte peterselie
1 el gesneden verse basilicum

bereiding salsa: verwarm de oven op 200/ 225 graden, bij ons moet de oven op 225 graden. Doe de tomaatjes en de knoflook in een kleine ovenschaal, en besprenkel met twee eetlepels extra vergine olijfolie. Maal er wat peper en zout over en zet de schaal 25 minuten in de oven.
Voeg de rest van de olie toe met de, kappertjes, rozijnen, geroosterde pijnboompitten, en azijn. Roer er de gehakte peterselie doorheen, en proef of je het goed op smaak vindt.

serveren: trek de burrata uit elkaar op een mooi bordje. Verdeel er de salsa over, en garneer met de basilicum

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.