Pancakes van kaki met dadel stroop

Pancakes van kaki met dadel stroop

Deze pancakes van kaki met dadel stroop zijn heerlijk fris/ zoet door de combinatie van karnemelk met de heel zoete kaki-vrucht. De kaki wordt veel in de Aziatische keuken gebruikt, veelal in de vorm van chutney.
Zo goed als iedere vitamine en mineraal is terug te vinden is in de kaki-vrucht. Met andere woorden de kaki is dus echt een vitaminebom. Het is het lekkerst de vrucht te gebruiken met een zurige tegenhanger, vandaar dat hij het ook heel goed doet in dit recept. Meer recepten met kaki vind je bij deze cake met kaki-vrucht, en havermout met kaki-vrucht.
Maak ook eens deze havermout met kaki
Ik combineerde de pancakes met dadelstroop, maar ze zijn ook heel erg lekker met granaatappel-siroop, welke je haalt bij Turkse of Marokkaanse winkels.
Voor deze pancakes van kaki met dadel stroop heb je nodig:

voor twee personen:
120 g spelt bloem of gewone bloem
2 dl karnemelk
1 ei
1/2 rijpe kaki
1 tl baking soda
dadelstroop of granaat-appelsiroop (bij Turks/ Marokkaanse winkels te koop)

bereiding: klop met een garde bovenstaande ingrediënten door elkaar. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak er, met behulp van een bakring van 12 cm, vier pancakes van. Doe dit op matig heet vuur. Zodra de bovenkant ietwat droog is keer je de pancakes en bak je ze nog even aan de andere kant een minuut.
Garneer de pancakes met de stroop. Veel zoet hebben de pancakes niet nodig.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.