Volkoren pannenkoek met gebakken banaan

Volkoren pannenkoek met gebakken banaan

Dit heerlijke ontbijt, volkoren pannenkoek met gebakken banaan, zaden en blauwe bessen is een blijvertje. De banaan is hierin de zoetmaker, honing of suiker is niet nodig.
De zaden bestaan uit zonnebloem-, pompoen-, en pijnboompitten.
Ik gebruik het liefst voor pannenkoeken volkoren meel, omdat het zoveel vezels bevat.
Bloem uitsluitend gemaakt van het binnenste deel van de graankorrel. De zemelen en de kiemen worden er na het malen uitgezeefd daarna blijft er slechts een wit graanpoeder over.
Volkorenmeel daarentegen bevat nog alle onderdelen van de graankorrel, de meelkern, de kiem en de zemel. Je kunt dat goed zien wanneer je volkorenmeel eens onder de loep neemt. Want de zemelen zijn heel goed met het blote oog zichtbaar. Volkorenmeel wordt gebruikt bij zowel de bereiding van volkorenbrood als voor pannenkoeken. Meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel in een verhouding van half bloem en half meel.
Voor meer pannenkoek-recepten klik hier
Voor deze volkoren pannenkoek met gebakken banaan, zaden en blauwe bessen heb je nodig:

voor twee pannenkoeken:
60 g volkorenmeel
1 ei
plantaardige melk als nodig is
snufje zout
1 el olijfolie per pannenkoek

voor de topping:
1 banaan geprakt
blauwe bessen naar smaak
zaden naar smaak

bereiding: klop met een garde een beslag van het meel, ei, zout en zoveel plantaardige melk als nodig is voor een mooi niet te dun beslag.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet er de helft van het beslag in. Laat mooi uitlopen in de pan. Bak de pannenkoek op half hoog vuur, wanneer de bovenkant droog is draai je hem.
Laat op een bord glijden en smeer er de geprakte banaan over uit. Garneer met de blauwe bessen en zaden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.