pappardelle met gemengde paddestoelen

Pappardelle met gemengde paddestoelen

Deze pappardelle met gemengde paddestoelen, kun je bereiden met de vele soorten paddenstoelen die te vinden zijn in de supermarkt. Maar ga ook eens voor paddestoelen naar de markt, daar zijn vaak vele soorten te vinden. Zo kun je je eigen paddestoelenmix voorbereiden. Ik gebruikte shitaken en oesterzwammen, maar gebruik gerust een paddenstoelenmix  die kant & klaar wordt aangeboden in de supermarkt of groenteboer. Bijvoorbeeld kastanjechampignons, gedroogde morieltjes of eekhoorntjesbrood.
Ik gebruikte shitaken en oesterzwammen, maar gebruik gerust een paddenstoelenmix  die kant & klaar wordt aangeboden.
Kijk voor meer pastarecepten eens hier.
Voor deze pappardelle met gemengde paddestoelen heb je nodig:

voor 4 personen:
3 el olijfolie
ca 400 gram paddestoelenmix
1 teentje knoflook, fijngehakt
300 g verse pappardelle
60 g roomboter
klein bosje peterselie fijn gehakt
zout & peper
veel versgeraspte parmezaanse – of paranokaas

Bereiding: Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de paddestoelen zonder deksel ca.5 minuten tot ze zacht zijn.
Schep ze af en toe om. Roer de knoflook erdoor en bestrooi met zout en peper. Kook intussen de pasta in ruim kokend water beetgaar. Giet de pasta af en doe hem met een beetje aanhangend water terug in de pan op laag vuur. Voeg de paddestoelen, boter en peterselie toe en hussel alles voorzichtig tot de boter is gesmolten en het mengsel kokend heet is. Proef of er nog peper en zout door moet. Serveer met geraspte Parmazaan of paranokaas.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.