Dagmenu 29

Ontbijt;
Havermout-pannenkoek met verse ananas, gedroogde abrikozen in reepjes, pecannoten en honing en gebroken lijnzaadjes.
Van 40 gram havermout, iets amandelmelk tot dikke brij roeren moet dik blijven anders wil het niet bakken, dit bakken als een pannenkoek. Bakt wel wat moeilijk maar als je wacht tot de onderkant bruin gebakken is kun je hem makkelijk omdraaien. De verse ananas in stukjes snijden en kort koken om enzym wat je tong laat prikken stuk te koken (dag van tevoren) af laten koelen en voor een deel over je havermout pannenkoek doen
Lekker met pecannoten de abrikoosreepjes , honing en eventueel de lijnzaadjes.

Lunch;
Stukje zelfgebakken quiche (wat over was van gister) met broccoli gerookte zalm en geitenkaas (op bodem van bladerdeeg eerst 10 minuten blindbakken (met steunvulling bv gedroogde peulvruchten) 200 gram gerookte zalm op deegbodem. leggen daaroverheen 150 gram verse geitenkaas, 600 gram geblancheerde broccoli in stukjes, erdaar 4 geklutste eieren met sojaroom, peper, zout en zoete paprikapoeder) 250 gram doorgesneden snack-tomaatjes over de quiche verdelen en dan 45 minuten bakken op 180/ 200 graden.
Bij het stukje quiche voor de lunch had ik er een salade bij van rode paprika en trostomaatjes met wat verse geitenkaas.

Tussendoor;
een hardgekookt ei en een appeltje
glas versgeperste sinaasappelsap van twee sinaasappels

Diner;
Volkoren Spaghetti met een geweldige bolognese-rodewijn saus met salade met pijnboompitjes
De bolognese was heerijk door de rode wijn en het inkoken van de saus wat deze extra geconcentreerder maakt echt zó lekker.

4 pers;
extra vergine olijfolie
300gram rundergehakt
50 gram bacon in blokjes
1 rode ui
3 grote tenen gehakte knoflook
750 gram verse trostomaatjes gesneden
1 blik tomatenblokjes
1/2 tot 2 dl rode wijn
peper en zout
1 bos verse basilicum gehakt

Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie en voeg de gehakt en bacon toe, bak bruin en rul. Voeg de gehakte knoflook, de tomaatjes en peper en zout toe en bak op hoog vuur verder. Doe er nu het blik tomatenstukjes bij en de rode wijn en laat op niet te laag vuur een half uurtje inkoken tot een dikke saus. Zet het vuur uit en hak een flinke bos basilicum fijn en roer er door. Serveer bij de volkorenspaghetti samen met de salade met pijnboompitjes.

Bij de koffie een lekker verantwoord snoepballetje

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*