Gegrilde haloumispiesjes met rode en gele paprika en couscous met kruiden

De gegrilde haloumispiesjes zijn erg lekker, en ook zeer geschikt voor op de barbecue. Ik gebruikte houten vierkante spiesjes, deze zijn wat minder geschikt daarvoor, of je moet ze eerst even in het water leggen.
Bijkomend nadeel van vierkante houten spiesjes is dat de haloumi-blokken breken bij het doorspiesen. Je kunt denk ik beter ronde nemen. Met kleinere blokjes ging het trouwens wel goed.
Ik heb toevallig een laurierboompje in de tuin staan, ik gebruikte dus verse laurier, je kunt ook gedroogde nemen al heb je hierbij meer kans op breken. Je kunt ze gerust weglaten.
Ik kreeg 8 spiesjes uit 225 gram haloumi (1 pakje verkrijgbaar bij de AH) en 2 paprika’s voor 3 personen. Ik heb 4 paprika’s in stukken roergebakken met 1/2 courgette in stukjes, dit samen met de overgebleven brokjes haloumi. Hier heb ik een flinke el saus bij gedaan en bij het gerecht geserveerd.
Bij de saus heb ik de hoeveelheden aangehouden, de rest aangepast aan 3 personen.
We aten hierbij (zelf)gekruide parelcouscous.

Nodig voor 8 spiesjes
2 rode paprika’s in stukken
2 gele paprika’s in stukken
32 verse laurierblaadjes
2 pakken (ongekruide)haloumi à 250 gram ( ik deed 1 pakje van AH à 225 gram)
Per pakje in 20 stukken snijden
Houten of metalen spiesjes

Voor de marinade (en sausje)
4 el tomatenketchup
2 el honing
4 teentjes knoflook gehakt
2 el olijfolie
2 el sojasaus
1 el rode wijnazijn

Voor de couscous met kruiden:
500 ml groentebouillon
250 gram couscous (ik nam parelcouscous en 1 liter bouillon)
1 el olijfolie
4 el fijngehakte kruiden
peper en zout
eventueel partjes citroen voor de garnering
(tomatenblokjes van 2 tomaten)

Voor de groenten erbij:
4 paprika’s in stukken
1/2 courgette in stukken
restje haloumi

Bereiding: Maak de spiesjes door de rode en gele paprika, de laurier, en haloumiblokken om en om aan de spiesjes te rijgen. Leg ze in een laag in een lage ovenschaal.
Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Bestrijk de spiezen voorzichtig aan alle kanten met deze saus  door middel van een kwastje. Kook ondertussen de couscous volgens gebruiksaanwijzing in de bouillon.
Giet af in zeef en voeg er de kruiden, (tomaatblokjes) olie en peper en zout aan toe.

Leg de spiesjes op de barbecue op een fijnmazig rooster, ik legde ze op het rooster onder de ovengrill, grill ze 5 minuten aan de ene kant, keer ze daarna (met beleid)om en grill de andere kant.

Roerbak ondertussen de overige paprika’s, courgette en haloumi en voeg er 2 el van de marinade aan toe.

Serveer de spiesjes met de gekruide couscous, de rest van de saus en de roergebakte groenten.

Een geweldig vegetarisch gerecht !!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*