Deze spaghetti met gamba’s, bacon en groene asperges is een lekker romige pasta. De combinatie van gamba’s met bacon wordt ook wel surf en turf genoemd, vis en vlees gecombineerd in een gerecht.
Surf & turf is meestal een hoofdgerecht welke bestaat uit een combinatie van zeevruchten en rood vlees. Veelgebruikte zeevruchten zijn daarvoor kreeft, langoustines of garnalen, die hiervoor gestoomd, geroosterd of gefrituurd worden. Het vlees bij surf & turf is meestal biefstuk, hoewel andere soorten rood vlees ook gebruikt worden. Voor meer pastagerechten kun je hier terecht.
Voor deze spaghetti met gamba’s, bacon en groene asperges heb je nodig:
voor twee personen:
150 gram bacon
Olijfolie
500 gram gamba’s ontdaan van darmkanaal
20 groene asperges in stukken (houterige uiteinden afsnijden zo’n 2cm)
2 gehakte tenen knoflook
Rasp van 1/2 limoen en wat limoensap
100 g mascarpone
1 dl droge witte wijn (sauvignon)
zout, versgemalen peper
1 bosje platte peterselie gehakt
300 gram spaghetti of linguine
Bereiding:
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de bacon ca. 2 minuten. Blancheer ondertussen de aspergestukken 2 minuten in kokend water en spoel koud. Voeg toe aan de bacon: gamba’s, asperges en knoflook en bak ca. 3 minuten mee. Rasp intussen de schil van een ½ limoen. Roer er de mascarpone, de witte wijn, limoenrasp aan toe. Breng op smaak met zout en peper en wat limoensap. Roer er de gehakte peterselie door en wat van het kookwater van de pasta.