Laatst bakte ik een citroen-cheesecake uit het boek ‘Cheesecake’ van Keda Black. De taart was heerlijk, en ook vanwege de eenvoud absoluut een aanrader!
Ingrediënten:
100 gram citroenzandkoekjes of bastognekoekjes
40 gram roomboter
350 gram ricotta
350 gram roomkaas
100 gram suiker, dadels of honing
3 eieren
geraspte schil van 1 citroen en helft van het sap
150 gram lemon curd
lange reepjes dunne schil van 1 citroen voor de garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de koekjes. Voeg voor de bodem de gesmolten boter toe, verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet 10 à 15 minuten in de oven. Temper de oven tot 140 °C.
Klop de ricotta en de roomkaas 30 seconden zodat het een mooi glad mengsel wordt. Voeg de suiker toe en dan één voor één de eieren, terwijl je blijft kloppen, daarna de rasp en het sap en klop net genoeg om te zorgen dat alle ingrediënten worden opgenomen. Voeg de helft van de lemon curd toe, zonder hem er goed doorheen te mengen.
Schenk in de vorm en zet ongeveer 1 uur in de oven: de vulling moet aan de randen net gestold zijn en in het midden nog een beetje zacht. Laat nog 1 uur in de oven staan, met de deur op een kier.
Laat de cheesecake buiten de oven helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Verdeel de rest van de lemon curd over de taart en zet koel weg. Garneer de cheesecake met de reepjes citroenschil.