Deze Tagliatelle met pesto van rucola en geroosterde groenten is heerlijk in combinatie met elkaar. De pesto maakte ik met zowel rucola als basilicum. Je hebt vele variaties op pesto. Voor de geroosterde groenten heb ik bospeen, courgette, aubergine, tomaatjes en rode paprika gebruikt. Erover ging wat geschaafde paranokaas.
Erg lekker !!
Kijk voor meer pastarecepten eens hier.
Voor deze tagliatelle met pesto van rucola en geroosterde groenten heb je nodig:
voor twee personen:
Voor de pesto:
2 handen rucola
2 handen verse basilicum
1/2 teen knoflook
1/2 el citroensap
35 g pijnboompitten geroosterd
40 g geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
4 el olijfolie extra vergine
voor de geroosterde groenten:
6 stuks bospeen geraspt en overdwars in tweeën daarna nog een keer doorsnijden
2 rode puntpaprika’s in niet te kleine stukken
1 kleine courgette in niet te kleine platte stukken
1 kleine aubergine twee keer overdwars doorsnijden in plakjes
125 g snacktomaatjes
1 el olijfolie extra vergine
zout en oregano
teentje geperste knoflook
1 vel bakpapier
150 g tagliatelle
50 g grana padano kaas in kleine geschaafde plakjes
(voor)bereiding pesto: pureer in een hoge mengbeker de ingrediënten tot pesto.
bereiding geroosterde groenten: doe de groenten in een kom met de andere ingrediënten en schud om. Stort de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten in 25 minuten mooi gekleurd.
bereiding pasta: Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing, stort terug in de pan en roer er twee grote lepels van de pesto door, of meer als je wenst.
serveren: verwarm de borden voor door ze in de gootsteen onder heet water te zetten.
Droog af, en verdeel er de pasta over, door hoog op te draaien met een keukenpincet. Leg er de geroosterde groenten mooi op, en langs, en garneer met de flinters kaas