Lasagne van spaghetti met gerookte zalm en gamba’s

Lasagne van spaghetti met gerookte zalm en gamba’s

Deze lasagne van spaghetti met gerookte zalm en gamba’s maak je laag om laag in een ovenschaal waartussen nog verse spinazie komt. Hij is heerlijk !!
Je kunt hem van tevoren maken, de gamba’s kun je beter rauw laten, deze garen in de oven. Omdat de ovenschotel nog een half uur de oven in gaat. Kijk voor meer pasta recepten eens hier.
Voor deze Lasagne van spaghetti met gerookte zalm en gamba’s heb je nodig:

nodig voor vier personen:
200 g gerookte zalm
400 g gamba’s
900 g verse gewassen spinazie
2 el olijfolie
125 g geraspte grana padano kaas of parmezaan
350 g spaghetti

voor de bechamelsaus:
50 g boter
50 g bloem
500 ml melk
2 laurierblaadjes
verse nootmuskaat
peper & zout

extra nodig: langwerpige ruime ovenschaal

voorbereiding: snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Ontdoe de gamba’s van darmkanaal en snijd ze doormidden. Rasp de kaas. Zet weg tot gebruik in kommetjes.

bereiding bechamelsaus: smelt de boter in een pannetje en doe er de bloem bij. Roer met een pollepel de roux gaar gedurende twee minuten. Doe er in een keer de koude melk bij (dat kan alleen met koude vloeistoffen, hete vloeistof moet je beetje bij beetje aan de roux toevoegen terwijl je met de garde blijft roeren) en doe er de laurierblaadjes bij.
Neem een garde om de bechamelsaus op halfhoog vuur al roerende aan de kook te brengen. De saus wordt, wanneer het gaat koken pas dikker. Wanneer de saus dik is neem je de pollepel weer en roer goed langs de randen. Breng de saus op smaak met het zout, de peper, en nootmuskaat. Draai het vuur uit onder de saus en vis er de laurierblaadjes uit.
Warm de saus weer op vlak voor opmaak ovenschaal

bereiding spaghetti: kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing met wat zout, intussen bak je de spinazie. Giet de spaghetti na de kooktijd af en roer er de boter door

bereiding spinazie: roerbak de spinazie in een grote anti aanbakpan in de olie, breng op smaak met wat zout

opmaak ovenschaal: doe de helft van de spaghetti in de ovenschaal. Verdeel er de helft van de roergebakken spinazie over. Daarover komt de helft van de gerookte zalm, de helft van de gamba’s, de helft van de bechamelsaus met daarover de helft van de geraspte grana padano kaas.
Hierover gaat de rest van de spaghetti en de topping in de volgorde zoals hierboven beschreven. Daarbij eindigend met de rest van de bechamelsaus en daarop de rest van de kaas.

Plaats de schotel 25 minuten in een oven van 225 graden om het een knapperig korstje te laten krijgen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.