Ricotta pannenkoek met appel

Ricotta pannenkoek met appel

Deze ricotta pannenkoek met appel is erg lekker, de ricotta maakt het beslag lekker lobbig en maakt dat de pannenkoek lekker romig van smaak wordt.
Ik had nog ricotta over van de Italiaanse pasta met gegrilde ricotta van gisteren. Heerlijk om te verwerken in onderstaand ontbijtrecept.
Ricotta is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zacht zoete smaak en bevat een laag zout- en vetgehalte. Het is een kaas, die wordt gemaakt door het koken van wei, welke het overschot is bij de productie van kaas. Heden ten dage wordt vaak het vocht van koemelk gebruikt, maar vroeger werd ook het vocht van pecorino (schapenkaas) gebruikt. In letterlijke zin betekent ricotta, ‘opnieuw gekookt’
Je kunt ricotta zowel voor hartige als zoete gerechten gebruiken, en het is nog goed voor je lijn ook. Al zou je dat niet zeggen omdat het vrij machtig is.  Voor nog meer lekkere ontbijtrecepten kun je ook hier terecht.

voor twee pannenkoeken (alvast beslag voor de volgende dag ook)
60 g ricotta
80 g volkoren meel
1 ei
amandelmelk
1 Elstar appel geschild in schijfjes

Bereiding: klop een beslag van de ricotta, volkoren meel, ei en zoveel amandelmelk dat het beslag mooi lobbig is maar niet te dun.
Verhit olie in een anti-aanbakpan en doe de helft van het beslag in de pan, laat bakken op matig heet vuur tot de bovenkant droog is en keer de pannenkoek om. Laat de pannenkoek op een bord glijden en verdeel er de appel over. Besprenkel met honing.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.