Weekmenu 1

De paprika’s zijn momenteel erg goedkoop, net als de courgettes, daar haal ik dan flink van.
Deze week aten we drie keer vegetarisch, twee keer kip (waaronder een keer kalkoenspekjes) , en twee keer vis/ schaaldieren.
Zie hier mijn intro wat betreft de weekmenu’s

*Donderdag: het was weer zulk prachtig weer om buiten te eten, bij deze temperaturen komen we regelmatig in Griekse sferen
We aten Parmigiana di Melanzane met een lekker glas Retsina, waar we bij de Griekse weken bij de Lidl flink van hebben ingeslagen

*Vrijdag: pasta met cheddar-kassaus met gekookte venkel, de venkel kostte 0,55 per stuk deze week bij de Lidl, en groot van formaat. Deze keer cheddar kaas erdoor geraspt in plaats van stukje 30+ kaas , hierbij een heerlijk glas droge witte wijn (Grüner Veltliner)

*Zaterdag: vanavond aten we Grieks, het was er weer voor !!  gegrilde kip met gegrilde paprika, courgette, roergebakken spinazie met twee eetlepels ricotta en tzatziki hebben jullie al voorbij zien komen deze week. Heerlijk bij deze zomerse temperaturen !!
Hiervoor kippendij (150g pp) platslaan tussen twee stukken plastic folie. Eerst grill je paprika en courgette in een met olie ingevette grillpan, deze wikkel je in aluminiumfolie. Dan de kip voorzien van zout en peper. Grill de kip in de grillpan en leg er gelijktijdig kwarten gekookte vastkokende aardappels langs, en grill deze mee. Een kwartiertje grillen aan alle kanten. Heerlijk met 300 g spinazie roerbakken met 2 volle el ricotta en zout 

Zalig met zelf gemaakte tzatziki 

We dronken er een glas droge witte wijn bij

*Zondag: spaghetti met saffraansaus en coquilles, gamba’s en mosselen (uit eten bij Royal hier in Drunen, een geweldig adresje
Ook zelf te maken, saffraansaus voor bij pasta

*Maandag: Het was nog steeds erg warm, ik had nog een bloemkool liggen. Ik maakte kaas schnitzel, deze, met in de oven geroosterde bloemkool (in roosjes omgeschud met gerookte paprikapoeder, zeezout en olijfolie 30 minuten op 225 graden in oven. Dit roosterde ik samen met in parten gesneden aardappel, dit ging op de bakplaat bekleed met bakpapier. Hierbij aten we wederom tzatziki. We dronken er een glaasje Retsina bij

*Dinsdag: vorige week waren de sugarsnaps in de aanbieding bij de Lidl.
Ik maakte er vandaag curry mee met gamba’s, sugarsnaps en wortelen met basmati rijst ( voor twee personen, uitje fruiten met teen knoflook, twee el rode curry meebakken met theelepel trassi, 200 ml kokosmelk er aan toevoegen, eetlepel limoensap en theelepel suiker) De gamba’s liet ik de laatste drie minuten meekoken in de saus. Omdat ik niet zo heel veel gamba’s meer had, voor ieder nog een ei pp meegekookt met het water van de rijst. Tip: kook twee djeroek poeroet blaadjes mee met de rijst en snuf zout

*Woensdag: er lag nog een zak rucola in de koelkast, ik maakte er stamppot rauwe rucola mee met gebakken kalkoenspekjes en jus. Voor de jus gebruik ik altijd kant & klaar, jus poeder, deze, net als boemboe’s en curry’s en bouillonblokjes.
Daar heb ik geen enkele moeite mee. Maar wil je dat niet? Dan maak je gewoon je eigen versie van jus.
Voor 2 personen kookte ik 900 gram roodschillige aardappels, dit omdat er maar 85 gram rucola door ging. Ik reken altijd 250 g aardappels met 250 gram groenten pp. Indien er minder groenten doorgaat zoals bij stamppot boerenkool, stamppot rauwe andijvie dan zorg ik er voor dat het voor vier personen samen met elkaar een kilo is. Hoe iedereen het voor zichzelf wil, is men natuurlijk helemaal vrij in.

4 Comments

  1. Nicolet van Hest

    Ik heb de sugar snaps ook bij Lidl gekocht, bovendien nog wat tofu en tempeh over van een etentje bij een toko in Den Haag (we namen wat over was mee naar huis) en heb besloten een sajoer lodeh te maken. Heb er alles voor in huis. Leuk weekmenu, jullie hebben lekker gegeten zie ik!

    • Dank je wel Nicolet voorde leuke reactie, gek genoeg zie ik je berichtje nu pas, Er is iets misgegaan in mijn mailbox waardoor ik het vanmorgen pas las. Lijkt lekker Sajour Lodeh. Ook een goede tip om eens te maken.
      Groetjes Hedwig

  2. Super leuk Hedwig!
    Zo luxe koken wij nooit, maar zeker heerlijk inspiratie opdoen.
    De vis slaan wij sowieso over, daar zijn we allebei niet zo gek op.

    • Dank je wel Fokje, ik vind het helemaal niet zo luxe, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik graag kook en het zo in elkaar kan draaien. Waar je niet van houdt moet je niet eten. Zonde om niet lekker te eten hè? Daar is het leven veel te kort voor

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.