Deze spaghetti met gehaktballetjes en geroosterde groenten maakte ik met kant en klaar gedraaide rundergehaktballetjes (deze van de ah) maar je kunt ze natuurlijk ook zelf kruiden en draaien.
De groenten roosterde ik in de oven, in dit recept begin je met het roosteren van de groenten.
Voor deze spaghetti met gehaktballetjes en geroosterde groenten heb je nodig:
voor vier personen:
voor de gehaktballetjes in tomatensaus:
4 el milde olijfolie
16/ 20 rundergehaktballetjes à 25 gram
1 rode ui gesnipperd
3 tenen knoflook gehakt
1 blik à 140 g tomatenpuree (Mutti)
1 el gedroogde oregano 🌿
1/2 bosje verse peterselie
voor de geroosterde groenten:
1 grote courgette in stukken
20 kleine trostomaatjes in vieren
2 rode puntpaprika’s in stukken van 2 cm
3 el olijfolie mild
peper en zout gemalen
1 vel bakpapier
voor de pasta
325 gram linguine
bereiding geroosterde groenten: verhit de oven op 225 graden. Verspreid de gesneden groenten over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel er de olijfolie over, en maal er zout en peper boven.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten gedurende een half uur. Ga nu verder met de gehaktballetjes.
bereiding gehaktballetjes: verhit in kleine braadpan de olie en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin gedurende vijf minuten.
Voeg er de gesnipperde ui en knoflook bij en bak even mee. Doe er de tomatenpuree bij en bak mee. Doe er twee blikjes warm water bij en laat met deksel op de pan op een laag potje een kwartiertje zachtjes sudderen met t deksel op de pan.
De laatste tien minuten van de stooftijd kun je de spaghetti koken.
serveren: stort de geroosterde groenten bij de gehaktballetjes in tomatensaus en roer door. Roer er nu 3/4 van de gehakte peterselie door.
Giet heet water in vier diepe borden, daarna er weer uit en droog af.
Vermeng 3/4 van de saus met de gekookte spaghetti met de saus en verdeel over vier borden. Verdeel de rest van de saus met de gehaktballetjes over de borden en serveer met de rest van de gehakte peterselie