Pannenkoekjes van bakbanaan, koekkruiden en vers fruit

Ik zag ze liggen bij de Toko, bakbananen, trouwens de laatste tijd ook steeds vaker in de supermarkt, maar heb er eigenlijk nog nooit wat mee gedaan.
Het grootste verschil zit hem in de smaak en structuur: een banaan is erg zoet en zacht, maar de bakbanaan juist zetmeelrijk en stevig. Ook zijn bakbananen veel langer. Een voordeel van de bakbanaan is dat je deze ook groen kunt eten: soms heeft dat zelfs de voorkeur in een recept vanwege de structuur die het aan een gerecht geeft en deze minder zoet is. Wel zijn groene bananen moeilijk te schillen.
Bananen zoals wij die kennen bevatten meer suikers, vocht en minder zetmeel dan bakbananen.
In Midden- en Zuid-Amerika en Afrika worden bakbananen als groente gegeten, ze worden gekookt, gebakken of gefrituurd. Rauw eten kun je bakbananen niet.
Je eet bakbananen in sommige recepten groen ( meer zetmeel, minder suikers) en in andere recepten geel of zwart (meer suikers, dus niet weggooien zo’n zwarte bakbanaan ;-))
In recepten met bakbanaan staat trouwens precies aangegeven welke soort je nodig hebt.
Ik maakte een lekker ontbijt van gele bakbanaan, simpel, gezond, erg lekker maar ook vullend.

nodig voor 2 personen (6 pannenkoekjes)
voor de pannenkoekjes:
1 gele bakbanaan
2 eieren
1 tl bakpoeder
1/2 tl koekkruiden
olijfolie
bakring

om te zoeten:
klein streepje honing (eventueel)
verse zoete aardbeien
kokoschips
verse mango-blokjes

bereiding: pureer de ingrediënten voor de pannenkoekjes in een kom, bak de pannenkoekjes door middel van een bakring in een anti-aanbakpan. Zo’n 11/2 minuut per kant op half hoog vuur. Leg ze op een bord, garneer met het fruit, eventueel honing en kokoschips.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.