Een erg simpel, maar heerlijk gerecht voor de lunch, dit broodje eisalade met verse dragon. Wij hebben dragon (ook wel drakenkruid genoemd) in de tuin staan. Meestal gebruik ik het voor dressings bij cocktails met Hollandse garnalen, vis, bij kip, of in bearnaisesaus.
Maar dragon is ook erg lekker in combinatie met ei, zoals in het onderstaande broodje eisalade met verse dragon. Dragon heeft wel een heel specifieke smaak, en smaakt naar anijs. Ik vind het heerlijk. Wanneer je niet van dat anijsachige houdt zijn er verschillende gerechten die afvallen. Mensen die niet van anijs houden, houden doorgaans ook niet van venkel, bleekselderij, en sauzen waar steranijs in verwerkt is zoals hoisinsaus. Dit vanwege het gebruik van het Chinese vijfkruidenpoeder (five spices) waar anijs in verwerkt is.
Nieuwsgierig naar meer lekkere lunchgerechten? kijk dan eens hier.
nodig voor twee personen:
3 eieren, hardgekookt
2 flinke el mayonaise
2 el gehakte dragonblaadjes
peper en zout
2 mini ciabatta’s (Lidl)
bereiding: prak de eieren met een vork en roer er de mayonaise door. Voeg er de gehakte dragon aan toe en breng verder op smaak met wat peper en zout.
Snijd de ciabatta broodjes door en druk de broodjes in als bakje. Vul de broodjes met de eisalade.