Ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen coulis

Ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen coulis

Ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen coulis als ontbijt, wat een feest !!
De blauwe bessen coulis maakte ik van ontdooide blauwe bessen uit de vriezer met honing.
Voor meer lekkere ontbijtgerechten kun je hier terecht.
Een coulis is een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd fruit, vlees of groenten. Het bereiden ervan is erg eenvoudig, en is vaak een kwestie van het zaakje pureren met een staafmixer.  Vaak wordt een coulis niet eens of slechts zeer beperkt op smaak gebracht met andere ingrediënten. Zodat je de pure smaak behoudt.
Voor deze ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen coulis heb je nodig:

voor 2 personen:
Je hebt nodig voor circa 8 pannenkoekjes:
80 gram ricotta
1 ei
80 gram speltbloem
1 tl bakpoeder
11/2 dl plantaardige melk
olijfolie
optioneel: bakring

Voor de blauwe bessen-coulis
1/2 doosje bevroren blauwe bessen (à 250 gram)
1 el honing

Bereiding: klop van de bovenstaande ingrediënten, behalve van de coulis, een  pannenkoekenbeslag. Maak de coulis door de ontdooide blauwe bessen (houd wat achter voor garnering) te pureren met een staafmixer en samen met een el honing even te verwarmen in een steelpan. Verhit een klein beetje olie in een anti-aanbakpan en bak door middel van een bakring vier pannenkoekjes per keer (2 minuten op hoog vuur aan iedere kant ongeveer) en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

Serveren:  stapel de pannenkoekjes op elkaar, lepel er wat van de coulis over, en druppel er tot slot nog wat honing over.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.