Groenten tajine met rozenharissa, in deze tijd reuze handig, omdat je het maakt met de groenten die nog niet zijn weg gehamsterd, of wat je nog aan groenten in de koelkast hebt liggen.
Het is een eenvoudig en goedkoop gerecht, echt comfort-food, en een vitamineboost.
Ik maakte het van onderstaande groenten die ik voorhanden had, omdat ik me deze dagen liever niet te vaak in de supermarkt vertoon. Andere recepten met couscous vind je hier
Voor deze groenten tajine met rozenharissa heb je nodig:
voor twee personen:
2 el olijfolie
1/2 venkel in stukken zonder stronk en uiteinden)
1/2 courgette in stukken
300 g wortelen in stukken
1 (rode) ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
2 cm verse gember
1/2 tl kaneel
1/2 tl komijn
1/2 tl ras-el-hanout
snuf chilipoeder
1 buisje saffraan
11/2 dl tomatenpulp of
4 tomaten in stukjes
11/2 dl bouillon
150 g uitgelekte kikkererwten
erbij:
Griekse yoghurt
(rozen)harissa
verse koriander
150 g couscous
1 klontje roomboter
bereiding: verhit de olie in de pan en fruit de ui, knoflook, gember en kruiden gedurende vijf minuten in de olie. Voeg er de fijngesneden groenten bij, de tomatenpulp en de bouillon aan toe en laat drie kwartier op zacht vuur stoven met deksel op de pan.
Giet kokend water tot vingerdikke over de couscous en roer er de roomboter door.
Serveer met de Griekse yoghurt, harissa en vers gehakte koriander.