Penne met roomkaas, pijnboompitjes, geroosterde tomaten met salie en rozemarijn

De geroosterde tomaten met salie en rozemarijn komen uit de oven. Ik heb het in mijn eentje gegeten en mezelf getrakteerd op een een lekker glaasje Sauvignon voor erbij. Een makkelijk, erg lekker en goed voor de portemonnee

Nodig voor 4 personen;
300 gram volkoren penne
65 gram pijnboompitjes
1 Kilo trostomaten in parten
4 gehakte tenen knoflook
extra vergine olijfolie
vers gemalen zout en peper
verse salie
verse rozemarijn
125 gram roomkaas
1/2 gehakte spaanse peper zonder pitjes
citroensap
1 zakje rucola

Bereiding; verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten in een schaal met de gehakte knoflook, de olijfolie, peper en zout. Rits de rozemarijnnaaldjes, snijd de salie fijn en doe de bij de tomaat. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de tomaten over, en maal er nog wat zout en peper over. Bak ongeveer 40 minuten in de oven. Kook de volkoren penne volgens de gebruiksaanwijzing, en verwarm de roomkaas met wat citroensap in een klein pannetje met de gehakte Spaanse halve peper. Rooster pijnboompitjes in een droge koekenpan. Giet de gare penne af en roer er de verwarmde roomkaas met spaanse peper doorheen. Roer er de helft van de rucola door en verdeel over vier borden. Verdeel er de tomaten uit de oven overheen en de rest van de rucola.
Lekker met geraspte parmazaan/ paranokaas

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*