Dit is een bijzondere en erg lekkere soep.
bron: 24-kitchen
nodig voor 4 personen:
1 liter krachtig getrokken kippenbouillon
3 dl room
25 gram roomboter
3 grote preien
2 tenen knoflook
3 sjalotjes
Voor de zalmforel:
2 zalmforel filets à 150 gram
Bereiding : was en snijd de prei fijn, en houd het witte gedeelte apart, en verwijder het uiterste donkergroene gedeelte.
Snijd de sjalotten en knoflook fijn en fruit de sjalotjes, prei (alleen het groen) en knoflook in de roomboter.
Blus af met de room en laat deze inkoken.
Pureer het roommengsel met een staafmixer.
Voeg er de kippenbouillon aan toe, en breng op smaak.
De zalmforel:
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Haal uit de twee zalmforel filets vier mooie mootjes à 50 gram. (gebruik de rest van de vis voor iets anders).
Bestrijk de zalmforel met olijfolie, strooi er wat zout en peper over en bak in een hete pan op de huid zo’n 2/ 4 minuten (afhankelijk van de dikte)
Leg de visjes in een ingevette ovenschaal.
(Verwarm de borden voor)
Zet de vis 4 minuten in een oven van 140 graden
Verwarm de soep en fruit het wit van de prei zachtjes in wat olijfolie, de prei mag niet verkleuren. Verdeel de prei over de verwarmde borden, verdeel hier de zalmforel over en giet er door middel van een litermaat, de soep netjes langs.