Deze bijzondere soep hebben we gemaakt naar een recept van 24-kitchen
nodig voor 4 personen:
3 teentjes knoflook
1 stengel bleekselderij
2 gele paprika’s
1 venkelknol
3 plukjes saffraan
850 ml kippenbouillon
100 g zeekraal
150 ml slagroom
1.5 el anijsdrank
4 plakken gerookte heilbot
’s Middags voorbereiden
Schuimige soep van gele paprika
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Snijd de bleekselderij in stukken van een halve centimeter.
Halveer de venkel en snijd een helft in stukken van 1 centimeter. Bewaar de andere helft voor de eindbereiding.
Snijd de paprika’s langs de zaadlijst in vieren, snijd de stukken in brede repen en daarna in stukjes van circa 1 centimeter.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook, bleekselderij en venkel glazig. Voeg de paprika en saffraan toe en laat 1 minuut mee fruiten. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de groente gaar zijn. Pureer de soep in de blender en schenk door een fijnmazige zeef in een schone pan. Voeg 100 ml slagroom toe.
Zeekraal
Haal de harde uiteindes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal circa 15 seconden in ongezouten kokend water. Giet op een zeef en spoel direct af met koud water. Laat goed uitlekken.
’s Avonds afmaken
Schuimige soep van gele paprika
Klop de resterende slagroom lobbig en klop de anijsdrank erdoor.
Snijd de plakken heilbot in korte smalle repen.
Verwarm de soep en klop schuimig door de staafmixer aan de bovenkant te houden.
Schaaf het pluimpje van de venkel op de mandoline.
Opmaak bord
Verdeel de zeekraal en venkel in het midden van (voorverwarmde) borden en leg de heilbot erop. Leg er weer wat zeekraal op en bestrooi met venkelpluim. Schep er een toef of quenelle anijsroom op. Schenk de schuimige soep langs het garnituur.
bron: 24kitchen