Dit makkelijke maar heerlijke Oosterse gerecht van Sobanoodles met pittig gemarineerde tofu en paksoy staat binnen no-time op tafel. Je hoeft alleen een half uurtje van tevoren of in de ochtend de tofu in de marinade te zetten.
Nodig voor 4 personen:
voor de marinade
400 g tofu in blokjes
2 tenen geperste knoflook
4 el lichte sojasaus
2 el ketjap
3 tl sambal badjak
1/2 el honing
2 el olijfolie om in te bakken
aluminiumfolie
voor de groenten:
2 el olijfolie
1 ui
2 struiken paksoy
3 el lichte sojasaus
2 el ketjap
3 tl sambal badjak
2 tl honing
knijpje limoensap
240 g sobanoodles
2 el sesamolie
garnering: in blokjes gesneden rode paprika
erbij: 4 gebakken spiegeleitjes
!! verwarm vier borden voor in een oven van 80 graden
bereiding: marineer de tofu in geklopte marinade en laat minimaal een half uur afgedekt staan. Kook het water voor de sobanoodles. Haalde tofublokjes uit de marinade en bak de tofublokjes op hoog vuur in 2 el olijfolie gedurende vijf minuten. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
bereiding groenten: fruit de ui zachtjes vijf minuten in de olie. Zet het vuur nu hoog en bak de groenten mee op hoog vuur gedurende vijf minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Bak nog vijf minuten.
noodles: Kook intussen de sobanoodles gaar in 21/2 minuut, langer is niet nodig, zo hebben ze nog een beetje bite.
Giet de gare sobanoodles af, doe terug in de pan en roer er de sesamolie door.
serveren: verdeel de sobanoodles over de borden en daar de roergebakken groenten met gebakken tofu over. Leg op ieder bord een spiegelei, en garneer met de gehakte koriander en rode paprikablokjes.
welk ui? đŸ™‚ staat in het recept maar niet bij de ingredienten…
hartelijke groet,
Stacey
Hoi Stacey, ik zie het, bedankt voor het melden. Ik heb het aangepast