Sobanoodles met pittig gemarineerde tofu en paksoy

Dit makkelijke maar heerlijke Oosterse gerecht staat binnen no-time op tafel. Je hoeft alleen een half uurtje van tevoren of in de ochtend de tofu in de marinade te zetten.

Nodig voor 4 personen:
voor de marinade
400 g tofu in blokjes
2 tenen geperste knoflook
4 el lichte sojasaus
2 el ketjap
3 tl sambal badjak
1/2 el honing
2 el olijfolie om in te bakken
aluminiumfolie

voor de groenten:
2 el olijfolie
2 struiken paksoy
3 el lichte sojasaus
2 el ketjap
3 tl sambal badjak
2 tl honing
knijpje limoensap
240 g sobanoodles
2 el sesamolie

garnering: in blokjes gesneden rode paprika
erbij: 4 gebakken spiegeleitjes

!! verwarm vier borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: marineer de tofu in geklopte marinade en laat minimaal een half uur afgedekt staan. Kook het water voor de sobanoodles. Haalde tofublokjes uit de marinade en bak de tofublokjes op hoog vuur in 2 el olijfolie gedurende vijf minuten. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Fruit de ui zachtjes vijf minuten in de olie. Zet het vuur nu hoog en bak de groenten mee op hoog vuur gedurende vijf minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Bak nog vijf minuten en kook de sobanoodles gaar in 21/2 minuut, langer is niet nodig, zo hebben ze nog een beetje bite.
Giet de gare sobanoodles af, doe terug in de pan en roer er de sesamolie door. Verdeel de sobanoodles over de borden en verdeel er de roergebakken groenten met de tofu over. Leg op ieder bord een spiegelei, en verdeel er de gehakte koriander en rode paprikablokjes over.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.