Zoete aardappelsoep met topping van room, sojasaus, rode peper en koriander.
Erg lekker het zoete van de soep met het zoute van de sojasaus.
Nodig voor vier personen:
voor 4 personen:
2 el olijfolie
1000 gram zoete aardappels in kleine stukken
2 gehakte tenen knoflook
1 gesnipperde ui
8 dl kippen- of kruidenbouillon
1/2 limoen, het sap
1 el crème fraiche
klein scheutje sojasaus
topping:
streepje slagroom
streepje sojasaus
1/2 rode gehakte peper zonder zaadjes
vers gehakte koriander
bereiding: Fruit de zoete aardappels, ui en knoflook in een kleine braadpan gedurende vijf minuten. Voeg er de kippenbouillon aan toe en laat twintig minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer, en voeg er de crème fraiche aan toe. Wanneer je de soep te dik vind, doe er dan wat heet water bij. Breng op smaak met de limoensap en sojasaus.
Meng de gehakte peterselie en rode paprika voor de topping door elkaar en serveer in de soep, schenk met behulp van een theelepeltje een streepje room, een streepje sojasaus en garneer met de gehakte koriander en Spaanse peper