Vegetarische lasagne van huttenkäse en spinazie

Voor deze vegetarische lasagne heb ik de huttenkase  gebruikt die ik nog in de koelkast had staan, hij is erg lekker geworden in combinatie met de wilde spinazie en de verse tomaatjes.

Je hebt nodig voor 2 personen;
125 gram verse lasagnebladen
olijfolie
2 gehakte tenen knoflook
500 gram oranje en rode tomaatjes in tweeën gesneden
1 grote oranje paprika in blokjes
1/2 blik tomatenblokjes
1/2 bos verse basilicum
Peper en zout
300 gram wilde spinazie
1 bakje huttenkase van 200 gram (Lidl)
75 gram parano-/ of parmazaanse kaas
kleine ovenschaal

Bereiding:
Laat de halve tomaatjes samen met de paprikablokjes en de gehakte knoflook langzaam smoren in een kleine braadpan, doe er het halve blik tomatenblokjes bij en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Neem een flinke hand basilicumblaadjes, rol in een rolletje en snijd er reepjes van. Doe bij de saus en breng op smaak met peper en zout.
Doe een lepel saus in het ovenschaaltje en leg er wat verse lasagnebladen op. Verdeel daar wat tomatensaus over en 1/3 van de huttenkase en herhaal dit. Eindig met een laagje tomatensaus en daarop de huttenkase.
Rasp er parmazaanse- of paranokaas over en zet 35 minuten in een oven van 200 graden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*