Vegetarische lasagne van huttenkäse en spinazie

Vegetarische lasagne van huttenkäse en spinazie

Deze vegetarische lasagne van huttenkäse en spinazie is erg lekker in combinatie met de wilde spinazie en verse tomaatjes. Ik heb meerdere recepten met lasagne geschreven, zowel met gehakt als vegetarisch. Deze recepten vind je hier

Je hebt nodig voor 2 personen;
6 verse lasagnebladen

voor de tomatensaus:
olijfolie
2 gehakte tenen knoflook
500 gram oranje en rode tomaatjes in tweeën gesneden
1 grote oranje paprika in blokjes
1/2 blik tomatenblokjes
1/2 bos verse basilicum
peper en zout

voor de spinazie:
2 el olijfolie
300 gram wilde spinazie
1 teentje knoflook geperst
peper en zout

voor de kaas:
1 bakje huttenkase van 200 gram (Lidl)
75 gram parano-/ of parmazaanse kaas
kleine ovenschaal

bereiding tomatensaus: laat de halve tomaatjes samen met de paprikablokjes en de gehakte knoflook langzaam smoren in olijfolie in een kleine braadpan. Doe er het halve blik tomatenblokjes bij en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Neem een flinke hand basilicumblaadjes, rol in een rolletje en snijd er reepjes van. Doe bij de saus en breng op smaak met peper en zout.

bereiding spinazie: roerbak de spinazie met de knoflook in een anti-aanbakpan en breng op smaak met peper en zout

Doe een lepel tomatensaus in het ovenschaaltje en leg er twee verse lasagnebladen op. Verdeel daar wat tomatensaus over, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de huttenkase en wederom twee verse lasagenvellen . Herhaal dit nog een keer en eindig met een laagje tomatensaus en daarop de huttenkase.
Rasp er parmazaanse- of paranokaas over en zet 35 minuten in een oven van 200 graden.

2 Comments

  1. Waar is de spinazie gebleven in de bereiding????

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.