Recept tuinbonenspread; (recept uit Delicious)
1 (oud) zuurdesembrood in dikke plakken
1 doorgesneden teen knoflook
6 el extra vergine olijfolie of meer
1 teen gehakte knoflook
500 gram dubbelgedopte tuinbonen diepvries (bonen 5 minuten koken en uit hun jasje drukken)
3 el geraspte pecorino (kan meer natuurlijk, gewoon even proeven)
Wat citroensap
Peper en zout
Bereiding;
Doe de gedopte tuinbonen in een mengbeker samen met de gehakte knoflook, olijfolie citroensap, de pecorino en pureer met de staafmixer. Breng verder op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap of olijfolie. Rooster de zuurdesem-boterhammen en wrijf deze in met de doorgesneden knoflooktenen en snijd ze diagonaal door. Besmeer ruim met de tuinbonenspread.
voor de crostini met salamiboter met rozemarijn en roergebakken spinazie (recept Delicious)
1 (oud) zuurdesembrood in dikke plakken
50 gram salami van goede kwaliteit aan een stuk
80 gram ongezouten grasboter (goede vetzuren)
1 takje rozemarijn
250 gram gewassen verse spinazie
Bereiding;
Snijd de salami in blokjes en doe deze samen met de roomboter, de rozemarijnnaaldjes in een mengbeker en pureer met de staafmixer. Roerbak de spinazie in een wok met wat zout en peper en laat afkoelen tot lauwwarm. Rooster het zuurdesembrood laat iets afkoelen en besmeer ruim met de salamiboter en drapeer er de roergebakken spinazie over.
Gemaakt met vriendin Marga Corten