chocolademousse maar dan gezonder, met aardbeien op een sticky

Dit dessert was de afsluiter van het Oosterse menu welke ik maakte afgelopen dinsdag. Ik maakte chocolademousse van avocado, banaan honing en limoensap en deed er een topping op van chocolade met nootjes met een ietsje zout. Erbij kwam kokoschips

nodig voor 2 personen:
1 mooie rijpe avocado
1/2 banaan
3 tl cacao
2 volle el honing
1/2 el limoensap

voor de topping:
50 g pure chocolade met nootjes
2 el kokoschips (Smaak ah of natuurvoedingswinkel)
ietsje zeezout (fleur de sel)

garnering:
2 grote satéh-prikkers
8 mooie aardbeien
blaadjes munt

(voor)bereiding: kan uiterlijk twee uur van tevoren worden bereid, in verband met verkleuren van de avocado. Pureer de avocado samen met de banaan, honing en limoensap tot een smeuïge mousse. Zet de mousse tot gebruik in de koeling.
Stamp in een vijzel de chocolade grof met iets zout, en bewaar tot gebruik in een bakje, bewaar zolang in de koeling.
Rijg de aardbeien zonder kroontje om en om met wat muntblaadjes aan de sateh-prikkers.
Leg tot gebruik op een bordje en zet koud weg.

bereiding: verdeel de mousse over twee bordjes, doe er de verkruimelde chocolade over en de kokoschips. Serveer met de aardbeien op een sticky

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*