Dagmenu 110

Dagmenu 110

Vandaag plaats ik dagmenu 110, mijn eetdagboek van gisteren. Ik ben zoals de meesten van jullie weten een echte groente-fruit-liefhebber, en dat is zeker in dit menu te zien.
Ik wil de dagelijkse chocolade (vier blokjes) vervangen door een klein schaaltje blauwe bessen voor bij de koffie. Daarmee heb je toch wat zoets bij de koffie.
Ondanks de storm mijn dagelijkse wandeling gemaakt, wat wel uitkijken was door alle afgewaaide takken, en wat er nog meer dreigde te vallen. Voor meer dagmenu’s klik hier

Dagmenu:

ontbijt: havermoutpap met geraspte gember, halve geprakte banaan er op het allerlaatst doorheen (anders vitamine-verlies) erop halve peer, 25 g noten en kaneel
Hierbij koffie

tussendoor: water

lunch: 40 g volkoren couscous, twee minuten geweld in kokend water in kommetje  (bereiding couscous: doe de couscous in een stenen kom, giet er tot een vingerdikte kokend water op en laat twee minuten staan met aluminium-folie erover. Roer de couscous daarna los met een vork en roer er de boter door met wat vers gehakte koriander en iets zout)  ging 100 g wortel, 150 g broccoli, 100 g sperzieboontjes in stukjes, deze eerst acht minuten blancheren (zachtjes koken)
Schep de couscous door de groenten samen met een theelepel vissaus, iets knoflook, knijpje limoensap, wat komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, en wat Thaise chilisaus. Roer dit door elkaar. Hierop een hard gekookt ei en koriander

tussendoor: een halve banaan en halve peer, met thee met twee plakken gember, en tak munt.

tussendoor: twee toastjes met roomkaas met sambal

avondeten: spaghetti alla Norma, hier ging een hele aubergine door voor mij alleen 335 gram, met 75 gram linguine.

tussendoor: koffie met wat blauwe besjes, later op de avond stukje 30 + kaas met plak komkommer

tussendoor: voor het naar bed gaan weer thee met verse gember en munt. Aan het nadenken over een lekker ontbijt voor morgen. Denk aan granola uit de pan met Griekse yoghurt en sinaasappel ?

Dus vanavond voor het naar bed gaan nog maar even de keuken in gegaan om granola uit de pan met verse gember te maken, heerlijk geworden, morgenvroeg plaats ik het recept ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.