Omelet met groene asperges, rode paprika en salade

Met deze lunch van omelet met lekker veel groene asperges, rode puntpaprika  en bosui kom je niet alleen ruimschoots aan je groente, maar is ook nog eens erg lekker. Ik serveerde er meergranen stokbrood bij van de lidl, die is erg lekker vinden wij (bij de vers broodafdeling) en een gemengde salade met tomaatjes en groene olijven.

Je hebt nodig voor twee personen:
2 el olijfolie
1 bos groene asperges van 500 gram
1/4 rode puntpaprika in stukjes
4 lente-uitjes in ringetjes
4 eieren geklutst in kommetje
zout en peper

voor erbij:
paar sneetjes meergranen stokbrood

bereiding: snijd van de asperges twee cm van de onderkant af en snijd de rest in stukjes van twee centimeter. Bak de aspergestukjes, behalve de kopjes, de paprikastukjes en lente-uitjes in de olijfolie op half hoog vuur gedurende vijf minuten in een anti-aanbakpan. Spreid de groenten goed over de bodem van de pan. Voeg aan de geklutste eieren wat zout en peper toe en giet over de bodem met groenten.
Leg een deksel op de pan en laat op laag vuur langzaam stollen.
Serveer met de sneetjes stokbrood en gemengde salade.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*