Couscous met gebakken zalm met crème fraîche, rode peper en koriander

Couscous met gebakken zalm en crème fraîche

Bij het idee voor dit recept van couscous met gebakken zalm en crème fraîche, rode peper en koriander heb ik me laten inspireren door ‘Jamie’s dinners’ van Jamie Olivier. Uiteraard heb ik het mijn eigen draai gegeven en is het onderstaand recept geworden. Hier vind je meer recepten met zalm
Voor deze couscous met gebakken zalm en crème fraîche heb je nodig:

voor vier personen:
voor de groenten:
2 el olijfolie
1 broccoli à 500 gram in stukjes, ook de stronk
1 rode paprika in stukjes
1 oranje of gele paprika in stukjes
1 geperste teen knoflook
zout en peper
sap van 1/2 limoen
1/2 spaanse peper gehakt zonder zaadjes
1 tl sambal oelek

voor de zalm:
4 moten zalm (met of zonder huid)
peper en zout
4 el crème fraîche
gehakte koriander

250 g couscous
2 el olijfolie extra vergine
1/2 limoen sap

! Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: bak de groenten op hoog vuur, voeg er de geperste teen knoflook aan toe, de halve gehakte Spaanse peper en het limoensap. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak de zalmmoten in zo’n acht minuten gaar, de zalm moet niet droog worden. Intussen doe je de couscous in een vuurvast schaaltje en overgiet je tot een vingerbreedte met kokend water. Laat twee minuten staan met aluminiumfolie of deksel erop en roer los met een vork. Voeg bij de roergebakken groenten en warm nog even door. Proef of het goed ip smaak is, anders nog wat sambal of limoensap toevoegen.
Klop de crème fraîche los met een vork en breng op smaak met wat zout, peper en limoensap.
Verdeel de couscous over de borden. Leg er de moten gebakken zalm op en verdeel er de crème fraîche over, met daarop nog wat gehakte Spaanse peper en gehakte koriander

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.