Ik heb voor 2 personen deze taco’s gemaakt door 2 maistortilla’s vochtig te maken met wat water, dubbel te klappen, en zo 5 minuten ongeveer licht krokant laten worden op een met bakpapier beklede bakplaat op 200 graden in de oven. Niet té krokant maken, anders breken ze tijdens het vullen.
Hierbij heb ik een salade gemaakt van
1/2 komkommer in slierten, met behulp van een spiraalsnijder, hier doorheen ging sap van een halve limoen, en wat peper en zout.
voor de vegetarische gehaktballetjes
Nodig voor 4 personen:
Olijfolie
1 ui gesnipperd
250 gram kastanjechampignons in stukjes
1 aubergine 225 gram in stukjes
1 tl balsamico-azijn
2 tl sojasaus
50 gram walnoten
175 gram gekookte gierst (ik gebruikte gekookte couscous)
50 gram panko (japanse paneer)
Bereiding gehaktballetjes: Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en peper en zout en bak 5 tot 8 minuten tot ze bruin en zacht zijn. Doe er de aubergine bij en nog wat zout en peper en bak alles nog 5 minuten. Doe er de balsamico en de sojasaus bij en bak nog even mee. Laat de inhoud iets afkoelen.
Doe de walnoten in de keukenmachine en maal fijn.
Knijp het vocht zoveel mogelijk uit het aubergine/ paddestoelenmengsel en maak samen met de walnoten fijn in de keukenmachine. Doe het mengsel in een kom en voeg er de gare gierst (of couscous) bij en meng goed. Maak balletjes van ongeveer 4 cm, rol ze door de panko en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de ballen in 35/ 40 minuten gaar in een oven van 200 graden. Keer de ballen halverwege de baktijd.
Bereiding: de taco’s vulde ik door eerst komkommersalade voorzichtig in de taco’s te doen, daarin de vegetarische balletjes.
Daarbij een yoghurtsaus van 6 volle el Griekse yoghurt met een flinke hand gehakte munt, geperst teentje knoflook, limoensap en zout, met daarover wat sriacha-saus gesprenkeld