Eendenborst op Thaise wijze

Deze eendenborst op Oosterse groenten met Thaise saus is toevallig ontstaan. Mijn zoon had de auto mee, en ik had geen zin door de kou de stad in te gaan.
De laatste eendenborst uit de vriezer gehaald, hierbij onder andere roergebakken bosui, gele paprika en courgette gemaakt en daarna afgeblust met een sausje van limoensap, sojasaus en palmsuiker
Ik serveerde er een salade van komkommer, mango en rode peper bij.
Dit aten we met glas-noedels

nodig voor twee personen:
200/ 250 gram eendenborstfilet

voor de Oosterse groenten:
1 el kokosolie met kokosgeur en -smaak
1/2 bosje lente-uitjes in reepjes
1 gele paprika in stukjes
1 oranje paprika in stukjes
1 gehakte teen knoflook
1/2 rood pepertje zonder zaadjes gehakt
150 gram glas-noedels

voor de saus:
sap van 1 limoen
1 el sojasaus
1 el vissaus
2 el palmsuiker (Toko) of bruine basterdsuiker

voor de salade:
1 mango in stukjes
1/2 komkommer met schil in stukjes
1/2 pepertje zonder zaadjes, gehakt
sap van 1/2 limoen
1 el sojasaus

Bereiding: kook vast water voor de glas-noedels. Snijd de eendenborst kruislings in aan de velkant en bak zonder toegevoegd vet in een anti-aanbakpan tien minuten aan de velkant. Keer om en bak aan de andere kant twee minuten. De eendenborst op de foto is iets te ver door, deze was wat kleiner en had beter tien minuten aan de velkant en maar een minuut aan de andere kant gemoeten. Dit moet je even inschatten aan de hand van de dikte van de filets.
Wikkel de eendenborst in aluminiumfolie en houd warm. Giet het vet van de eendenborst uit de pan en bak de groenten in een el kokosolie op hoog vuur gedurende tien minuten. Blus af met de saus en laat iets inkoken. Kook intussen de glas-noodles volgens gebruiksaanwijzing.
Draai op vier voorverwarmde borden met een grote pincet rolletjes van glas-noedels, schep er de groenten met de saus naast. Snijd de eendenborst in mooie schuine stukken en verdeel over de groenten.
Schep de ingrediënten voor de salade door elkaar en serveer erbij.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.