Vanmiddag maakte ik dit heerlijke broodje pindakaas met mango chutney en salsa voor de lunch. We hadden nog wat van de dal van gisteren over en maakte er bovenstaande heerlijke broodje bij. De salsa maakte ik van onder andere mango, komkommer en limoensap. Wil je meer weten over chutney’s? kijk dan eens hier.
Je kunt natuurlijk ook zelf mango chutney maken, er gaat onder andere komijn- en korianderzaad, kardemom peulen en kurkuma door, en wat cayenne peper.
Vooral leuk om te maken wanneer het mangoseizoen weer is aangebroken. Je kunt mango chutney onder andere combineren met geroosterde kip, of gebakken eendenborst. Ook kun je mango chutney door pompoensoep doen, zoals bij dit recept.
onderstaand broodje pindakaas met mango chutney en salsa heb je nodig:
voor twee personen:
2 mini ciabatta broodjes
4 el pure pindakaas (zonder toevoegingen)
2 el mango-chutney
2 handen fijn gehakte koriander
voor de mango/ komkommer-salsa:
1/4 mango gesneden in blokjes
1/8 deel van komkommer in blokjes
1/2 tl sambal badjak
2 el limoensap
bereiding: snijd de broodjes open en smeer de pindakaas dik uit over de helften. Smeer daar de mango-chutney over uit. Verdeel er de mango/ komkommer-salsa over en plaats er weer de kapjes op.