Deze linguine met geroosterde aubergines en pittige chorizo is een versimpelde versie van deze pasta ala Norma met chorizo. En eigenlijk eten we het meestal op deze manier. Vandaar even een vernieuwde en versimpelde variant. We boffen met onze kaasboer die de worstjes inkoopt vanuit Italië. Ze zijn zo pittig dat je aan een worstje van 50 gram voor twee personen genoeg hebt.
Gebruik gerust andere chorizo, neem in dat geval 100 gram chorizo.
Voor deze linguine met geroosterde aubergines en pittige chorizo heb je nodig, voor twee personen:
voor de geroosterde aubergine:
500 g aubergine in blokjes
1 vel bakpapier
3 el milde olijfolie
zout
voor de saus:
3 el olijfolie extra vergine
1 pittig Italiaans chorizoworstje à 50 gram in kleine stukjes gesneden
(ik haal ze altijd bij de kaasboer, hij importeert ze uit Italië 🇮🇹)
3 tenen knoflook gehakt
1/2 blik tomatenpuree (deze à 140 g Mutti)
+ evenveel water
1 el gedroogde oregano 🌿
1/4 bos verse basilicum gesneden
150 gram linguine
grana padanokaas of parmezaan
bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de blokjes aubergine over de met bakpapier beklede bakplaat, maal er wat zout over en plaats gedurende een half uur in de oven.
Fruit in een kleine braadpan de knoflook in de olijfolie extra vergine, voeg er de chorizo aan toe en laat zachtjes mee fruiten. Voeg er nu de tomatenpuree aan toe en fruit mee.
Voeg er het water aan toen de gedroogde oregano. Laat op laag vuur zachtjes smoren.
Tien minuten voor einde roostertijd aubergine kook je de linguine gaar.
Na roostertijd voeg je de blokjes geroosterde aubergine bij de chorizo-saus, samen met de gesneden basilicum.
Giet de gare linguine af en roer door de saus.
Giet kokend water van het kookwater in twee diepe borden, giet er weer uit en droog uit (zo kun je de borden mooi voorverwarmen)
Verdeel de pasta met chorizo/ auberginesaus over de borden.
Serveer met de grana padano kaas