Vandaag maakte ik een vegan variant op Coq au vin, het werd deze heerlijke Champignon au vin. Erdoor gingen ook nog vegan spekreepjes.
Manlief dacht dat er echte spekjes in zaten.
Ik hoor en lees vaak mensen zich erg negatief uitlaten over vegan eten. Maar mensen, het is heerlijk, je mist hierin ook niet de dierlijke toevoegingen.
Het is een verrukkelijk gerecht geworden zo in combinatie met pastinaakpuree, welke net als de knolselderij uit het andere recept, is gepureerd met plantaardige room
Wil je toch liever de kip erin? Dan is hier het eerdere recept van Coq au vin
Dit gerecht ís tevens koolhydraatarm.
Wij aten er, pastinaakpuree, gepureerd met plantaardige room bij.
Voor deze Champignon au vin heb je nodig:
voor twee personen:
3 el milde olijfolie
250 g kastanjechampignons in plakjes
75 g vega spekjes van Vivera fijn gesneden
3 lente uitjes gesneden
2 tenen knoflook gehakt
1 kleine rode ui gesnipperd
250 g winterwortel in plakjes
2 lepels bloem
1 1/2 dl rode wijn
1 dl water
1 tl kruidenzout (deze)
1 takje rozemarijn
1 blaadje laurier
1 takje verse tijm
Pastinaakpuree:
500 g pastinaak
1 dl plantaardige room
peper, zout
verse tijm geritst van 4 takjes
bereiding: bak de ui, spekjes, knoflook en bosui in de olie in een kleine braadpan gedurende twee minuten op hoog vuur. Voeg de plakjes winterwortel en champignonsaus aan toe en bak op hoog vuur mee.
Doe er de bloem bij, en bak mee. Blus af met de rode wijn en ook met het water. Doe er het kruidenzout bij en laat binden. Doer er het laurierblaadje bij, de rozemarijn en de tijm. Doe er de deksel op en laat op laag vuur een half uurtje stoven.
Lekker bij knolselderij-, pastinaak-, of aardappelpuree
pastinaakpuree bereiding: schil de pastinaken dmv een dunschiller. Snijd in plakken en weer overdwars door. Kook de pastinaak in twintig minuten gaar. Pureer met de plantaardige room, en peper en zout tot een smeuïge puree. Roer er de tijm door