Kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien ( bron; Delicious) voor 2 pers;
2 eieren
125 kokosmelk
20 gram kokosmeel
1/2 el arrownoot of aardappelmeel
250 gram aardbeien
1/2 vanillestokje
65 ml ahornsiroop
Kokosolie
250 gram ricotta
Muntblaadjes voor het garneren
Koekenpan 20 cm doorsnee
Meng de eieren, kokosmeel en arrownoot/ aardappelmeel in een kom met een snufje zout. Roer met een garde tot een glad beslag, ongeveer zo dik als slagroom.
Meng de aardbeien, het 1/2 vanillestokje met de zaadjes, 40 ml ahornsiroop van de ahornsiroop en een el water in een pannetje. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken tot de aardbeien zacht zijn.
Verhit een beetje kokosolie in de pan. Schenk beslag in de pan en laat uitlopen totdat de bodem bedekt is maar niet al te dik. Keer als de bovenkant droog is en de onderkant bruin de pannenkoek en bak nog 1 minuut.
Herhaal dit nog een keer.
Verwarm de oven op 150 graden. Meng de ricotta met de overige ahornsiroop in een kom en roer tot het glad is. Vul elke crème met wat ricotta en vouw hem in vieren. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 5 min in de oven om door te warmen, serveer met de aardbeien en bind het vocht eventueel wat bij (wel zorgen dat je da aardbeien niet stuk roert) met aardappelmeel/ arrownoot aangelengd met wat water.