Linzencurry met rijst, komkommersalade en dikke yoghurt

Linzencurry met rijst en dikke yoghurt

Deze linzencurry met rijst en dikke yoghurt is fantastisch met komkommersalade.  Ik at het bij mijn vriendin als hoofdgerecht.
De soep hebben jullie al voorbij zien komen. Ik vroeg uiteraard om het recept, tot mijn verrassing is deze van iemand die ik onder mijn facebook-vrienden heb, met een eigen foodblog genaamd: ‘Culinette’s kookpunt’, die het op haar beurt weer heeft van een Amerikaanse foodblog Pinch of Jum.
Erg lekker, dit weekend gaat hij hier gemaakt worden, niet in de slowcooker maar in een braadpan die ik op een spaarbrander laat stoven.
Ik ben overigens helemaal verliefd op dat leuke bord.
Voor deze linzencurry met rijst en dikke yoghurt heb je nodig:

voor 4 personen:
350 puy linzen
3 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 geperste teen knoflook
1/2 el verse gember
2 flinke el rode curry pasta van Thai
1 tl garam massala
1/2 tl kurkuma
snuf cayennepeper
1 blik tomatenblokjes + 2 blik water voor bij de schotel
1/2 tl suiker
zout en peper
kokosmelk (fairtrade) circa 1 dl

bereiding: spoel de linzen in een zeef schoon tot er helder water afkomt. Fruit in een braadpan de ui, knoflook en gember in de olijfolie gedurende vijf minuten. Fruit nu ook de rode curry even en voeg de garam masala, de kurkuma en cayenepeper er aan toe. Doe er het blik tomaat bij, de twee blikken water en de linzen bij en breng al roerend aan de kook. Zet de pan op de laagste pit en laat door af en toe roeren in 40 minuten gaar koken. Culinette deed er later nog een blik tomaatblokjes.
Mocht je dit gerecht in de slowcooker willen maken dan is dit het recept van Culinette’s kookpunt.

Lekker met komkommersalade, basmatirijst en Griekse yoghurt (10% vet)

2 Comments

  1. Leuk! En inderdaad heerlijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.