Amuse van makreelmousse met tomaat en krokante toast

Een amuse vol met gezondheid, en niet onbelangrijk, mega lekker !!
Ik maakte deze amuse voor 3 personen door een pakje al gefileerde makreel te nemen van 125 gram, en dan de gekruide versie. Hierdoor pureerde ik blokjes tomaat samen met dille en Griekse yoghurt. Het idee van de geroosterde repen toast heb ik van pinterest gehaald, zo ook t idee van de blokjes tomaat op de amuse. Het recept van de amuse zelf is van mij.
Je hebt nodig voor een amuse voor 4 personen
2 grote trostomaten
125 gram gekruide gefileerde gerookte makreel
2 grote el Griekse yoghurt 10 % vet
3 takjes dille geplukt
peper

Voor de repen toast:
2 sneden oud volkoren brood zonder korst
1/2 teentje knoflook geperst
4 el olijfolie
beetje zout

(voor)bereiding: begin met de toast, snijd voorzichtig acht repen uit het brood, dit gaat het beste wanneer je het snijdt door te drukken in plaats van een zagende beweging te maken. Roer de knoflook door de olie en voeg er wat zout aan toe. Kwast de repen in met de olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de repen krokant in tien minuten op 180 graden.

voor de makreelmousse:
Snijd de tomaten doormidden en hol uit met een scherp mesje en lepeltje. Snijd van een tomaat mooie kleine blokjes, doe in een kommetje en breng op smaak met peper, zout en een beetje geknipte dille. Dit wordt de topping voor de amuse.
Doe de andere tomaat in grote stukken bij de makreel. Pureer de makreel samen met de tomaat, Griekse yoghurt en dille de tot een smeuïge mousse. Doe er naar smaak wat peper door.
Lepel in mooie amuse-schaaltjes en verdeel er de blokjes tomaat over.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*