Kokoslimoenballen met sinaasappelschil

Nu eens een lekker zoet gerecht uit het Vegatopiakookboek te vinden bij de zoete zondag, waar nog véél meer lekkere zoete gerechten staan, van ‘Frambozentaart met maanzaad en lemoncurd’, tot ‘Hazelnootkoekjes met citroen en rozemarijn’  het zijn zulke mooie en authentieke smaakcombinaties.
Vandaag maakte ik ‘Kokoslimoenballen met sinaasappelschil’

Voor 12 stuks:
100 gram geraspte kokos (ik haalde vers geraspte bij de Toko)
2 biologische limoenen
15 gram poedersuiker
125 ml kokosmelk
2 el zonnebloem-of arachideolie
zout
1 biologische sinaasappel, we gebruiken alleen de schil
150 g pure chocolade (kies variant zonder melkbestanddelen als je geen zuivel eet)
bakpapier

bereiding: doe de kokos in de kom. Rasp de schil van de limoenen en voeg deze toe aan de kokos. Roer in een kommetje de poedersuiker en 3 el kokosmelk los. Giet bij het kokos-limoenmengsel. Voeg de overige kokosmelk, 1 eetlepel limoensap, olie en een snufje zout toe. Roer goed. Je hebt nu een massa waar je balletjes van kunt vormen. Voeg nog wat kokosmelk toe als dit niet het geval is. Bekleed een bord met bakpapier. Vorm 12 balletjes van het kokosmengsel, leg ze op het bord en laat de balletjes 40 minuten in de vriezer opstijven. Rasp, als de kokosballen ca 25 minuten in de vriezer zitten , de schil van de sinaasappel. Beleg een groot bord met bakpapier en strooi er de helft van de sinaasappelrasp op. Doe de andere helft in een kommetje. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm een laagje water in een pan op matig tot laag vuur en hang er een kom boven die het water niet raakt-zorg dat er geen water in de kom komt. Smelt tweederde van de chocolade in de kom (au-bain-marie) roer af en toe, voeg de laatste chocolade toe als de chocolade in de kom is gesmolten is en laat ook die smelten. Haal de kom van de pan af. Dip de kokosballen één voor één in de chocolade, zodat ze helemaal met chocolade bedekt worden. Dit gaat het beste met twee lepels. Vis ze dan met een derde lepel uit en leg ze op het bord met de sinaasappelrasp. Bestrooi elke bal zodra hij op het bakpapier ligt, met wat van de rasp uit het kommetje. Laat de balletjes even afkoelen en zet ze dan 1 uur in de koelkast om helemaal koud te worden. Bewaar de kokos-limoenballetjes, als je ze niet meteen allemaal opeet, in een doosje in de koelkast. Ze blijven een kleine week goed.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.