Brownie-cake van kidneybonen, dadels en frambozen

Ik had het sublieme idee opgevat om een brownie te bakken van kidneybonen in plaats van zwarte bonen zoals al regelmatig wordt gedaan. Maar zoals wel vaker het geval is, je denkt dan origineel te zijn, blijken er al brownies op basis van kidneybonen te bestaan. Zo is dat eigenlijk met alle recepten, dit komt omdat er zoveel recepten bestaan.
Het is lastig iets te verzinnen wat nog niemand eerder heeft gemaakt, zo niet onmogelijk. Wel kun je door ingrediënten weg te laten en andere toe te voegen er je eigen recept van maken. Zo is ook onderstaande brownie ontstaan.

Nodig voor 1 brownie:
1 blik kidneybonen (400 gram)
150 gram zachte dadels
3 volle el kokosolie met kokossmaak
2 el honing
3 eieren
5 el cacao
100 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
1 klein bakje frambozen
1 flexibele bakvorm
zachte roomboter om in te vetten
keukenkwastje

Bereiding: laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af met koud stromend water. Doe in een beslagkom en doe er de dadels bij, de kokosolie, honing, eieren en cacao. Pureer de massa met een staafmixer. Roer er met een spatel het amandelmeel en de bakpoeder door. Vet de vorm in met de roomboter en stort er het brownie-beslag in en strijk glad. Bak de brownie in 35 minuten gaar in een oven van 175 graden. Serveer met de frambozen, of maak een frambozencoulis door de frambozen te pureren met wat honing met de staafmixer.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.