Dagmenu 83

Gisteren eerst een complete bakplaat met granola laten verbranden, de kamer stond in no time blauw na het openen van de ovendeur. Onze poezen Elsa en Lola zaten soezerig met tranige knijpoogjes op de bank, te kijken wat er toch aan de hand was. Snel het raam open gezet. Arme beestjes..

Granola maak je niet in een oven van 200 graden, dat is wel duidelijk, ook een keukenprinses is wel eens abuis.
Gelukkig hadden we nog een zak noten, havermout en honing over, dus weer een poging gewaagd. Hadden we vanochtend toch een lekker ontbijt.
De zoete aardappelrösti met feta-yoghurtsaus en oregano voor het avondeten is erg lekker, het idee hiervoor is ontstaan tijdens het boodschappen doen.
Ik wilde zalmfilet met spinazie eten (dat kan tegenwoordig weer, nitraatrijke groenten gecombineerd met vis) maar wist nog niet wat we er bij zouden eten. Deze rösti gaat nog vaak op tafel komen met dit sausje, ook lekker bij zoete aardappelfrieten trouwens

Ontbijt: halfvolle kwark met granola, en bramen en frambozen, hierover een beetje honing, en granola (recept site)

Lunch: twee zadencrackers van de natuurwinkel, een besmeerd met mayo, halve avocado en zongedroogde tomaatjes. Op de tweede cracker kwam pindakaas.

Tussendoor: 4 el halfvolle kwark met wat er nog was aan bramen en frambozen

Avondeten: voor 2 personen, 600 gram roergebakken spinazie en rösti :
van 500 gram zoete aardappel geraspt, hier vocht goed uitknijpen, teen knoflook erboven uitpersen, bosje bieslook erboven knippen, zout en peper erdoor en een eitje. Goed door elkaar kneden. Maak hier schijven van en bak 12 minuten om en om in anti-aanbakpan. Intussen zalm grillen in oven, leg twee zalmfilets in met olie ingevet ovenschaaltje, bestrooi met peper en zout, bedruppel met limoensap en wat olijfolie en grill 10 minuten onder de ovengrill.
Serveer met sausje van 6 el Griekse yoghurt met 60 gram fetakaas en een tl oregano gepureerd sausje. Serveer dit sausje bij de plakken zoete aardappelrösti.

Tussendoor: koffie met vijg

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.