Deze cake van kaki-vruchten ook wel Sharon-fruit genoemd heeft weinig suiker nodig. De smaak van de kaki is namelijk zeer zoet te noemen. Hij kan met schil en al gegeten worden, al geef ik persoonlijk de voorkeur aan geschild. In de Aziatische keuken wordt de kaki-vrucht ook wel gebruikt in de chutney. Zo goed als iedere vitamine en mineraal is terug te vinden is in de kaki-vrucht. Met andere woorden is de kaki dus echt een vitaminebom. Het is het lekkerst de vrucht te gebruiken met een zurige tegenhanger zoals in deze cake crème fraiche. Omdat ik het leuk vind het leuk om met allerlei vruchten cakes te bakken is onderstaande cake met kaki vruchten gemaakt.
Kijk voor meer heerlijke zoetrecepten eens hier.
Voor deze cake van kaki-vruchten heb je nodig:
voor een cake:
2 grote zachte kaki-vruchten geschild en in stukken (+ 1 voor de garnering) of mango/ perziken
1 grote banaan
3 eieren
60 gram kokosolie met kokos-smaak
2 grote el honing
200 gram speltbloem of neem gewone bloem
2 tl kaneel
1 el bakpoeder
voor de topping (optioneel)
125 gram crème fraiche
2 el honing
40 gram gehakte gemengde noten
enkele dunne plakken kaki fruit(hoeft niet geschild, wel gewassen)of perzik- of mangoplakken
Bereiding: pureer met een staafmixer de kaki, banaan, eieren, kokosolie en de twee el honing. Schep er met een spatel de bloem, kaneel en bakpoeder door.
Vet een cakevorm in en stort er het beslag in. Bak zo’n 45 minuten in een oven van 175 graden.
Laat de cake uit de vorm afkoelen. Maak de topping van de crème fraiche met de honing en besmeer er de cake aan alle kanten mee in. Bestrooi met de gehakte noten, zowel op de cake als aan de zijkanten. Leg er dunne plakken kaki op.