Cake van kaki-vruchten

Ik vind het leuk om met allerlei vruchten cakes te bakken, deze is met kaki vruchten gemaakt, maar het kan ook heel goed met perziken, of mango.

recept cake:
2 grote zachte kaki-vruchten geschild en in stukken (+ 1 voor de garnering) of mango/ perziken
1 grote banaan
3 eieren
60 gram kokosolie
2 grote el honing
200 gram spelt/ of volkorenbloem
2 tl kaneel
1 el bakpoeder

voor de topping (optioneel)
125 gram crème fraiche
2 el honing
40 gram gehakte gemengde noten
enkele dunne plakken kaki fruit(hoeft niet geschild, wel gewassen)of perzik- of mangoplakken

Bereiding: pureer met een staafmixer de kaki, banaan, eieren, kokosolie en de twee el honing. Schep er met een spatel de bloem, kaneel en bakpoeder door.
Vet een cakevorm in en stort er het beslag in. Bak zo’n 45 minuten in een oven van 175 graden.
Laat de cake uit de vorm afkoelen. Maak de topping van de crème fraiche met de honing en besmeer er de cake aan alle kanten mee in. Bestrooi met de gehakte noten, zowel op de cake als aan de zijkanten. Leg er dunne plakken kaki op.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*