Gazpacho van avocado met rivierkreeftjes en kurkuma-dressing

Gazpacho van avocado met rivierkreeftjes en kurkuma-dressing

Ik maakte deze gazpacho van avocado met rivierkreeftjes en kurkuma-dressing als voorgerechtje. Het is een heel makkelijk en feestelijk gerechtje wat het ook heel goed doet als onderdeel van een etentje. Vooral de tinteling in je mond, doordat er mineraalwater en jalopeno’s in verwerkt zijn is erg lekker en verrassend. Je kunt ook een vegetarische versie van deze gazpacho van avocado met rivierkreeftjes en kurkuma-dressing maken.
deze variant maakte ik voor Vegatopia als onderdeel van een kerstmenu.
Voor meer leuke voorgerechtjes kijk hier.

voor twee personen:
Je hebt nodig voor de rand van het glas:
1/2 geklopt eiwit
4 el fijn gehakte peterselie

voor de mousse:
1 mooie rijpe avocado
2 schijfjes ingelegde jalopeno’s uit pot (deze)
3 el vocht van de jalopeñopepertjes
2 à 3 el limoen-of citroensap
1 tot 11/2 licht bruisend mineraalwater

voor de topping:
2 el karnemelk
1 tl kurkuma
60 g Hollandse garnalen of rivierkreeftjes of meer naar smaak

extra nodig:
2 mooie glazen coupes

Doe alle ingrediënten voor de gazpacho (begin met 1 dl mineraalwater, want de grootte van avocado’s verschilt nogal wat) in een mengbeker en pureer met een staafmixer tot een dikke soep. Je kunt de dikte naar smaak aanpassen door er nog wat mineraalwater aan toe te voegen.

Proef of je vindt dat de gazpacho genoeg op smaak is. Voeg er anders nog een van de smaakjes aan toe. Kom daarbij niet in de verleiding om er nog wat jalopeñopepertjes bij te doen, het wordt snel te pittig, en je wil je gasten natuurlijk niet in brand zetten.

Zet de mengbeker koud weg in de koelkast.

Dressing: klop in een klein kommetje de karnemelk met de kurkuma tot een mooi geel egaal sausje met een mini-garde of vork. Dek af en zet koud weg tot  gebruik.

serveren: doe het eiwit in een diep bord en de gehakte peterselie in een ander diep bord. Doop de coupes met de randen achtereenvolgens in het eiwit en de gehakte peterselie. Zodat je een mooi randje krijgt. Vul de coupes met de gazpacho, door deze er netjes in te gieten. Garneer met de rivierkreeftjes en de kurkumadressing. Zet nog even koel weg voor gebruik.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.