Amandelspijs

Amandelspijs is heerlijk om zelf te maken, je kunt er balletjes van maken en door de kokos of cacao rollen, en gebruiken als vulling voor banketstaaf of appeltaart. Ik gebruik deze spijs als onderdeel van mijn kerstmenu wat begin december op mijn site verschijnt. Het is het lekkerst wanneer je de spijs minimaal twee weken laat rijpen in de koelkast. Het ei doe je er pas vlak voor gebruik door heen. Ik gebruik weinig honing, officieel is het recept met 200 gram suiker, kun je nagaan hoe mierzoet dat dan wordt.

voor een staaf heb je nodig;
200 gram amandelmeel
60 gram (biologische)honing
Rasp van een  1/2 biologische citroen
citroensap
1 ei

Bereiding: Meng bovenstaande ingrediënten door elkaar door het met de hand tot een deegbal te kneden. Laat een uur rusten in de koelkast. Wanneer je de spijs enkele dagen tot weken wilt laten rijpen laat je het ei weg, en doe je het ei er vlak voor gebruik door heen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*