Havermout met wortel en geroosterde abrikozen

Het is de tijd voor de verse abrikozen, ze zijn heerlijk !!Vooral geroosterd, 10 minuutjes doorgesneden met wat rietsuiker er over onder de ovengrill. Zonder suiker zijn ze best wel aan de zure kant vind ik.
Heerlijk is deze havermout met wortel. Deze gaar je samen met de havermout in plantaardige melk, en een mooie manier om meer groenten binnen te krijgen.

Nodig voor 1 persoon:
2 verse abrikozen ( doe er vooral meer, ze blijven wel een aantal dagen goed in de koelkast)
rietsuiker
100 g wortel grof geraspt
35 g havermout
2 dl plantaardige melk naar keuze
4 gedroogde abrikozen in reepjes
1/2 tl kaneel
1 tl honing

Bereiding: snijd de abrikozen overlangs door, bestrooi ze met wat rietsuiker en rooster ze 10 minuten onder de grill, ze beginnen dan net te bubbelen. Niet langer doen in verband met aanbrandingsgevaar.
Verwarm de wortelrasp en de havermout met de kaneel en de honing in de melk en laat zachtjes vijf minuten koken.
Ondertussen kunnen de geroosterde abrikozen een beetje afkoelen naar warm.
Snijd twee abrikooshelften in stukjes door de pap en de andere twee in plakjes. Doe de pap over in een kommetje en garneer met de plakjes abrikoos.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.