Clafoutis van amandelmeel en blauwe druiven

Het is een heerlijk nagerecht, je kunt het ook bij de koffie eten óf als ontbijt. Deze Clafoutis heb ik gemaakt met de druiven uit de tuin van mijn vriendin in Friesland waarbij de druivenranken zwaar waren van de druiven.
Ik heb deze clafoutis gemaakt met grof amandelmeel en hij was heerlijk.

Nodig voor een taartvorm van 24 cm
4 eieren
250 ml amandelmelk
6 el neutrale honing
150 gram amandelmeel
50 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
het merg uit 1 vanillestokje geschraapt
500 gram blauwe druiven (desgewenst doorgesneden)
poedersuiker
taartvorm van 24 cm
stuk bakpapier wat op de bodem vorm past

Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden, klop de amandelmelk met de eieren en de honing glad. Zeef er het zelfrijzend bakmeel over, doe er het amandelmeel bij, de bakpoeder en het merg uit het vanillestokje. Maak er een glad beslag van. Doe het bakpapier in de vorm (zo krijg je de clafoutis er later makkelijker uit) en stort er het beslag erin. Verdeel er de blauwe druiven over en zet zo’n 45 tot 60 minuten in de oven. Check na  45 minuten of hij gaar is en niet te vochtig is, anders nog even terug zetten.
Lekker met kwark, kokosroom, slagroom of gewoon zo.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*