Havermout met kaki en vers gebrande noten

Havermout met kaki en vers gebrande noten

Ik maakte havermout met kaki en vers gebrande noten. Havermout leent zich door zijn neutrale smaak voor veel smaakcombinaties, en bijna alle fruitsoorten smaken er lekker bij. Al moet ik zeggen dat ik niet zo heel dol ben op de combinatie met gewone kiwi. Dan gaat mijn voorkeur toch wel naar de zespri-kiwi, deze heeft qua smaak veel van de perzik. Ook maakte ik pancakes met kaki.

De Kaki Kaki (of sharonfruit) is een verzamelnaam voor een exotische fruitsoort. De varianten die je bij ons in de winkel vindt zijn de Fuyu- en de Hachiya-kaki. Je kunt ze rauw eten dan kun je ze het beste schillen met een dunschiller. Wanneer er bruine plekjes op de Kaki’s zit, kun je ze nog steeds goed eten, het is geen teken van bederf. De zaadjes in de kaki kun je er beter uithalen en niet opeten.

Voor deze havermout met kaki en vers gebrande noten heb je nodig:

voor 1 persoon:
45 g havermout
150 ml (plantaardige)melk
1/2 rijpe kaki
35 g vers gebrande noten

optioneel:
1 zespri kiwi

bereiding: verwarm de havermout in de melk tot de pap begint in te dikken na vijf minuten. Schil de halve kaki en snijd deze in blokjes. Gebruik de helft voor garnering, de andere helft roer je door de havermout. Garneer met de verse noten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.